Σταμπωτός σοβάς

Κοινοποιήστε

σταμπωτός σοβάς

Ο έτοιμος, διακοσμητικός, σταμπωτός σοβάς είναι κατάλληλος για επένδυση εσωτερικών και εξωτερικών επιφανειών. Διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, δίνοντας την αίσθηση πέτρας ή τούβλου. Ο σταμπωτός σοβάς είναι ένα αδιάβροχο και πορώδες υλικό τσιμεντοειδούς σύστασης, με εξαιρετικά υψηλή αντοχή στην υγρασία και τις καιρικές συνθήκες.  Ο χρωματισμός του γίνεται με ειδικά χρώματα τα οποία είναι αδιάβροχα και ανεξίτηλα. Αποτελεί μια γρήγορη και οικονομική λύση υψηλής αισθητικής για την επένδυση κάθετων επιφανειών.

Σταμπωτός σοβάς : Τρόπος Εφαρμογής

Ο σοβάς εφαρμόζεται απευθείας σε σκυρόδεμα, τοιχοποιΐα, προϋπάρχοντα σοβά, γυψοσανίδα και σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια μπορεί να εφαρμοστεί ο συμβατικός σοβάς. Σε περίπτωση που η επιφάνεια εφαρμογής είναι αποσυντιθεμένη, ή με έντονες ανωμαλίες, διασταυρώνεται αρχικά μια στρώση συμβατικού σοβά και αφού αποκτήσει τις αντοχές του εφαρμόζεται ο σταμπωτός σοβάς. Είναι σημαντικό να αναφερθεί, ότι πριν την εφαρμογή του θα πρέπει να έχουν αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε φαινόμενα προϋπάρχουσας υγρασίας.
Ο έτοιμος σοβάς αναμιγνύεται με νερό, ώστε να προκύψει ένα ομοιογενές μίγμα καλής εργασιμότητας.

Διασταυρώνεται σε μια στρώση πάχους 1,5 – 4,0 εκατοστών, είτε με σπάτουλα, είτε με μηχανή σοβατίσματος και λειαίνεται.

Στη συνέχεια, σταμπάρεται με ειδικές μήτρες ( στάμπες ), οι οποίες διατίθενται σε ποικιλία σχεδίων. Οι στάμπες, αφού επαλειφτούν με ειδικό αντικολλητικό υγρό, πιέζονται πάνω στο σοβά, έως ότου αφήσουν το αποτύπωμά τους.

Την επόμενη μέρα με μια λάμα, διορθώνουμε τις ατέλειες του σταμπαρίσματος, καθώς ο σοβάς είναι ακόμα εργάσιμος.

Η διαδικασία κατασκευής του σταμπωτού σοβά ολοκληρώνεται την επόμενη μέρα, με το χρωματισμό του (με σφουγγάρι) με ειδικό υλικό, που διατίθεται σε ποικιλία χρωμάτων.

 

Καλέστε μας για προσφορά


Κοινοποιήστε
Scroll to Top