Μονώσεις

Κοινοποιήστε

Η μόνωση ενός κτηρίου είναι μια πολύ σημαντική εργασία με πολλαπλά οφέλη. Με τα υλικά που υπάρχουν σήμερα εξασφαλίζουμε και υγρομόνωση και θερμομόνωση και αυτή είναι μία επένδυση που όχι μόνο αναβαθμίζει το ακίνητο, αλλά επηρεάζει και την διαβίωση των ανθρώπων που ζουν σε αυτό.

Το πρώτο σημαντικό όφελος της μόνωσης είναι ότι θωρακίζει το κτήριο απέναντι στις καιρικές συνθήκες, χειμώνα-καλοκαίρι. Όλοι γνωρίζουμε πόση ζημιά κάνει το νερό στις επιφάνειες, και ιδιαίτερα στις ταράτσες που συχνά λιμνάζει. Αν δεν φροντίσουμε για την σωστή απορροή του νερού με υδρορροές και για την υγρομόνωση της επιφάνειας, η διάβρωση που προκαλεί η υγρασία και οι συστολές-διαστολές του νερού προκαλούν καταστροφή του τσιμέντου. Αν η επιφάνεια μείνει και πολύ καιρό απροστάτευτη, η διάβρωση μπορεί να φτάσει μέχρι τον σιδερένιο οπλισμό και αυτό είναι κάτι που δεν θέλουμε να συμβεί. Επίσης, η υγρασία πολύ συχνά περνάει στο εσωτερικό του κτηρίου και εμφανίζεται διάβρωση στον σοβά και στο χρώμα ή ακόμα χειρότερα μούχλα, η οποία είναι βλαβερή και για την υγεία μας. Η υγρομόνωση λοιπόν μας προστατεύει από όλους τους παραπάνω κινδύνους. 

Το δεύτερο σημαντικό όφελος που έχουμε από την μόνωση ενός κτηρίου είναι η ενεργειακή του  αναβάθμιση. Με την θερμομόνωση της οροφής εξασφαλίζεται περισσότερη δροσιά το καλοκαίρι και περισσότερη ζέστη τον χειμώνα, γιατί ούτε περνάει η θερμότητα προς το εσωτερικό το καλοκαίρι, ούτε φεύγει η θερμότητα προς τα έξω τον χειμώνα. Έτσι έχουμε μεγάλη οικονομία σε δαπάνες ψύξης ή θέρμανσης αντίστοιχα. 

Τα Δάπεδα Μαλεσιάδας αναλαμβάνουν πλήρεις μονώσεις σε οροφές κάθε κτηρίου, με άριστο αποτέλεσμα εργασιών.

Καλέστε μας για προσφορά


Κοινοποιήστε
Scroll to Top