Εποξειδικά δάπεδα

Κοινοποιήστε

εποξειδικά δάπεδα

 

Εποξειδική βαφή δαπέδων- Περιγραφή

Η εποξειδική βαφή είναι ένα έγχρωμο σύστημα 2 συστατικών, που χρησιμοποιείται ως επαλειφώμενη επίστρωση σε δάπεδα, με υψηλές απαιτήσεις σε μηχανικές ή χημικές αντοχές.

Η εποξειδική βαφή εφαρμόζεται πάνω σε τσιμεντοειδούς βάσης υποστρώματα, όπως σκυρόδεμα, τσιμεντοκονίες, αμιαντοτσιμέντο, καθώς και σε σιδηρές, χαλύβδινες, πολυεστερικές και ξύλινες επιφάνειες.

Μετά το στέγνωμα της βαφής, η επιφάνεια αποκτά υψηλή σκληρότητα και αντοχή στις τριβές. Είναι ανθεκτική σε καιρικές επιδράσεις, σε επιδράσεις νερού, θαλασσινού νερού και αποβλήτων, καθώς και σε αλκάλια, αραιώσεις οξέων, πετρελαιοειδή κ λπ. Αντέχει επίσης σε θερμοκρασίες από -30 έως +100 βαθμούς Κελσίου σε ξηρή φόρτιση και έως +60 βαθμούς Κελσίου σε υγρή φόρτιση.

Οι χρήσεις της εποξειδικής βαφής είναι σε δάπεδα εργοστασίων και γενικά επαγγελματικών χώρων, σε γκαράζ, συνεργεία, σε δεξαμενές υγρών (μη πόσιμου νερού, αραιών οξέων, αλκαλίων και αλάτων ) κατασκευασμένες από μέταλλο, μπετόν, τσιμεντοκονία, σε πισίνες, συντριβάνια, σε βάρκες, σε μεταλλικές κατασκευές στη θάλασσα.

Εποξειδική βαφή – Τρόπος εφαρμογής

Προετοιμασία του υποστρώματος :

η επιτυχία εφαρμογής του εποξειδικού δαπέδου εξαρτάται πολύ απο την σωστή προετοιμασία του υποστρώματος. Η επιφάνεια πρέπει να είναι στεγνή (υγρασία λιγότερη από 4% ) και απαλλαγμένη από σκόνες, σαθρά υλικά, λίπη, λάδια, σκουριές κ.λπ. Επίσης πρέπει να είναι επίπεδη και με ανοιχτούς πόρους. Η προετοιμασία του υποστρώματος μπορεί να γίνει με τρίψιμο, αμμοβολή, υδροβολή, σφαιριδιοβολή ή με φρεζάρισμα. Στη συνέχεια, απαιτείται ο καλός καθαρισμός της επιφάνειας από τη σκόνη, με ηλεκτρική σκούπα υψηλής απορροφητικότητας.

εποξειδικά δάπεδα κατασκευήΑστάρωμα :
Το αστάρωμα της επιφάνειας γίνεται με εποξειδικό αστάρι, με κατανάλωση 150-300 g/m2. Αφού στεγνώσει το αστάρι, πρέπει τυχόν υφιστάμενες ατέλειες του υποστρώματος (ρωγμές, οπές) να στοκαριστούν με εποξειδικό υλικό, αναμιγμένο με χαλαζιακή άμμο. Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η εποξειδική πάστα 2 συστατικών. Η εφαρμογή πρέπει να γίνεται εντός 24ώρου από την επάλειψη του ασταριού.

Βαφή:
Η εποξειδική βαφή εφαρμόζεται με ρολό σε δυο στρώσεις, με κατανάλωση 150 – 300 g/m2/στρώση. Η δεύτερη στρώση ακολουθεί αφού στεγνώσει η πρώτη, αλλά εντός 24 ωρών. Για την σωστή σκλήρυνση των ρητινών απαιτείται θερμοκρασία περιβάλλοντος άνω των +8 βαθμών Κελσίου.

εποξειδικά δάπεδα κατασκευή

εποξειδικά δάπεδα κατασκευή

Καλέστε μας για προσφορά


Κοινοποιήστε
Scroll to Top